Nyårsafton

Idag är det nyårsafton vilket betyder sista dagen på året 2008. Det har ju blivit lite av en tradition för mig att resumera året som gått här i bloggen, vilket jag också tänker göra detta året. Men eftersom jag är lite upptagen just nu så hinner jag inte skriva en sådan resumé. Däremot om några timmar sådär när alkoholen har flödat ett tag kan det hända att jag sätter mig ner för att minnas året som gått, och skriver jag ett inlägg då finns det risk för att ni får veta mer än vad ni egentligen behöver (höhö), men det bjuder jag på. Det jag försöker säga är att resumén kommer om ett par timmar och nu har jag bråttom.

Over and out.


Morgondagen..

Imorgon är det nyårsafton vilket betyder fest. Till skillnad från förra året, då betydde nyår spy. Jag låg hemma med någon version av vinterkräksjukan och mådde apa. Men imorgon blir det fest. Först nyårssupé i mitt place och så lite förfest på det, sen vidare mot storstaden där vi ska sluta upp med de andra tjejerna och göra stan. Ska bli riktigt roligt!

Och så var det bara klädvalet kvar...suck...

Som vanligt

Då tog man ett steg fram och två tillbaka.


Hahahaha!

Vet du varför det är så svårt att vara utlänning i Japan?
130 miljoner människor och alla tittar snett på dig.

Hahahaha, precis min humor!

Tredje gången gillt

Nu har jag förnedrat mig för sista gången. Vi får se hur det slutar. Jag har i alla fall gjort allt jag kan så det får bära eller brista.

Ser du stjärnan i det blå?

Snart ska jag sätta mig på ballefjongen för att titta på stjärnorna och dricka glögg. Sen ska jag vira in mig i min pläd och slå mig ner i framstupa soffläge för att titta på antingen Sex and the City (filmen), Mamma Mia eller Beck - Skarpt Läge.

Later

Plötsligt händer det.

Privata bloggen har just blivit uppdaterad.


Färga håret

Nu ska jag färga om mitt hår. Färg? Samma som innan. Tanken är att täcka över de kvadratmetrarna jag missade förra gången.


Björn Gustafsson



Igår var Fannie och Linn hemma hos mig, vi åt tacos och tittade på Björn Gustafssons nya dvd. Roligast av allt var extramaterialet med "Benjamin", hans karaktär i Morgonsoffan. Hahahahaha..
Fem av fem toasts.
Kanonkul.

Peak Performance W Hipe Parka...


... är namnet på min nya kärlek.

3799:- sen 25% rabatt på det, som hittat!

Jag lever

Tog lite julledigt ifrån bloggen i ett par dagar. Eller, sanningen är den att jag inte haft tid att skriva något. Jag har haft fullt upp hela tiden alla dagar sen sist jag skrev.

På juldagen var vi som vanligt på julbrunnen. Min närvaro var hotad ett tag eftersom jag åkt på värsta förkylningen, men mirakulöst nog frisknade jag till 10 min innan förfesten började och hade jättekul hela kvällen! Träffade en jäkla massa gamla ansikten man inte sett på år och dar, bl a Sara som tyckte att vi som umgicks hela tiden på mellanstadiet skulle ha en återföreningskväll, vilket jag tycker låter som en utmärkt idé.


.




I'm dreaming of a white Christmas

Gud hör bön. Drog alldeles nyss upp persiennerna
och se vad som fanns att skåda utanför mitt fönster!
Det har inte funnits någon snö på flera veckor,
men på Julaftons morgon låg den där.
Är det inte underbart?


Kyrkogården

Var precis på kyrkogården och tände ett ljus för morfar. Samtliga av mina julaftnar som barn firades hos honom ute på landet. Det är nog de finaste minnena jag har från min barndom. Alla mysiga julaftons-kvällar tillsammans med min familj, mormor, morfar, mina kusiner och moster samt farbror.

Tände också ett ljus för en ung kille vars öde berört mig enormt...


Min julgran

     

tyvärr gör sig granen inte rättvis på dessa bilder..

blev varken lila eller vita julgranskulor som jag velat ha, men är man inte
ute förrens dagen innan julafton så får man ta det som finns kvar helt enkelt,
som i detta fallet var svart och guld

(ja, jag har förflyttat granen från ena sidan tv-bänken till den andra)

Milstolpe

Nu har jag köpt klart alla julklappar för i år. Har gått i stan hela dagen med Fannie och köpt hur mycket som helst, men ändå fick jag komplettera en del när jag kom hem. Men nu är allt köpt och väntar på att bli inslaget. Ska bara pynta min fina gran först...


Shopping

Om cirkus en timme ska jag styra kosan först mot Fannie därefter mot stan för att inhandla de allra sista julklapparna. Mestadels till mig själv faktiskt. Ska också köpa julgranskulor och glitter så jag kan klä min fina gran.

Later.


Det man inte vet får man reda på

Pratade med min syster häromdagen som vi (min familj och jag) ska fira jul hos. Tomten som ska komma på julaftons kväll hade tydligen frågat efter mig och hade enligt utsago dumpat sin tomtemor nyligen. Trots mina ihärdiga försök att få ur syrran vem som agerar tomte i år fick jag inget veta. Därför tänker jag nu be barnen att dra av han skägget, höhö!


Män kan inte föda barn

Jag blir så förbannad varje gång jag läser om "världens första gravida man". Den här "mannen" föddes som kvinna, men opererade sig till "man" senare i livet. Vid operationen behöll hon sina äggstockar och livmoder just för att kunna bli gravid. Jag förstår inte varför det är en sådan sensation att en "man" som inte ens är en man utan en kvinna med manligt könsorgan och kvinnliga inre organ blir gravid. De opererade ju henne på det ett sätt som skulle kunna göra detta möjligt. SÅ VAD ÄR DET SOM ÄR SÅ JÄVLA MÄRKVÄRDIGT?!

Enligt mig kan inte män föda barn. Män har ingen livmoder. Män har inte äggstockar heller. Men det finns kvinnor som har snopp och dom kan få barn. Det vet vi ju nu.

Jag har huggit...

...den finaste granen morfars skog hade att erbjuda.

Det blev en stor och ståtlig historia som passar perfekt intill tv-bänken. Har precis satt i belysningen och det lyser så fint. Imorgon ska kulorna och glittret på och sen är min julpyntning fullbordad.

Den är så vacker att jag vill dela med mig av den till er läsare, dock endast i bilder. Så håll utkik imorgon!


(Eventuellt redan ikväll, beroende på om jag kan bärga mig att pynta den eller inte, svårt det där..)


Julgran?

Jag hade bestämt mig för att hugga en riktig julgran och pynta den precis som jag vill ha den detta året, men nu blir jag osäker. Hugger jag en imorgon och tar in och pyntar den så hinner jag njuta 1½ dag av den innan julen är över (då jag inte kommer vara på hemmaplan under julafton). Sen kommer den stå där och vara fin nån vecka eller två till (även fast det är tråkigt med julpynt efter att själva julafton är över). Sen ska jag bära ner den 3 våningar genom trapphuset och den kommer väl barra satan hela vägen ner, vilket jag absolut inte tänker gå och sopa upp med en kvast (som jag inte ens äger).

Visst vore plastgran smidigare, men jag tycker att de ser så....plastigt ut. Hemma har vi alltid haft egenhändigt huggda julgranar från morfars skog, så det vore synd att slopa en sådan fin tradition bara för smidighetens skull. För det är verkligen inte samma sak med en plastgran som med en julgran, en riktigt julgran luktar otroligt gott medans en plastgran luktar....plast. Ni fattar grejen?

Det blir nog en riktigt gran trots allt. Får väl hiva ut den genom balkongen på kvällen när ingen ser så kan jag gå ner på gården och ta den sen, så slipper jag barra ner trappuppgången.

Ja, så gör jag. En riktig gran it is!

Rimstuga

Ikväll råder det rimstuga hemma hos mig. Har bjudit över vän på julmust, pepparkakor, lussekatter och lite julgodis. Vi ska slå in paket och lyssna på julmusik samt titta på min elektroniska brasa med sprakljud. Ska eventuellt dricka glögg också, men bara jag eftersom min vän inte dricker glögg. Vi ska alltså göra det mesta som hör julen till, förutom att just rimma. Varken hon eller jag rimmar på paket. Jag har gjort det en gång eftersom rimmet passade så bra till paketet jag gav bort. Vi kan ha en liten tävling om det här på bloggen. Jag skriver ner rimmet och så får ni gissa vad det var jag gav bort den gången. Okej?

Rimmet löd:

"När inte Madde vill, har du en till"

Kan tillägga att paketet var till Maddes sambo.
Skriv din gissning bland kommentarerna.


Ishallen

Har varit i ishallen idag och åkt litegrann. Gick sådär kan man säga.. eller, de gick väl bra, men de va något som inte riktigt stämde med själva åkningen som gjorde att jag bara kände mig så less på alltihop. Men ska dit om en timme igen så får hoppas att det går bättre då. Kanske tar med kameran och förevigar våra skills..

Horoskop

Horoskop 22-28 december 2008.

Oxen (22 april - 21 maj): Du tycks känna dig rastlös och i behov av nya händelser och förändringar i vardagen och det kan mycket väl hända att du får chansen att starta en ny fas i ditt liv. Men det kommer att kräva en stor portion mod, beslutsamhet och envishet. Du har alla förutsättningar att lyckas. Risken finns att du går ut för hårt och stöter på motstånd från omgivningen som kanske inte är lika pigg på en nyhet. Med litet diplomati kan du vända det hela till din förmån. Det du satsar på gäller ju inte bara dig själv.


Den som inte tror på horoskop nu...

Guess who's back, back again

Nu är jag tillbaka. Har haft fullt upp sedan jag gick på julledigt i fredags att jag inte ens hunnit blogga någonting. Men nu är jag här för att stanna.

I fredags gick jag alltså på julledigt, kl 18:06 för att vara exakt, gick hem och duschade för att senare ner till affären och inhandla lite mat och diverse andra nödvändigheter. Sen vidare hem till Tina med Maggan för att dricka ett glas vin och umgås. Väl där träffade jag min gamla Posten-kollega Anna, var väldigt roligt att träffa henne, var ett tag sen sist!

Igår shoppade jag loss på förmiddagen, städade på eftermiddagen (tack söta Fannie för att du hjälpte mig!) sen kl 15:30 kom gästerna (dvs 10 jobbarkompisar) och förfestade innan julfesten. Den var trevlig, men det berättar jag mer om i ett senare inlägg...

Eight the Great

Detta är vad som får mig att gråta just nu. Kalla mig blödig om ni så vill, men jag ser en sådan fantastisk prestation att jag inte kan hålla tårarna tillbaka. Det är så vackert...

Tycker inte ni?



Jag har det på känn

Fick en sådan bra känsla tidigare ikväll, som om något positivt håller på att hända. Har ingen aning om vad det kan tänkas vara, men allt som kan göra mig glad och lycklig välkomnas med öppna armar. Det kanske äntligen blivit min tur?

Jag har hört att om man hickar så betyder det att någon tänker på en. Bara idag har jag hickat två gånger, vilket är väldigt mycket då jag inte hickat överhuvudtaget på evigheter. I skrivande stund hickar jag för tredje gången. Kanske sitter någon och tänker på mig just nu?

Tänk om båda sakerna hör ihop? Nej,  bra kan det inte vara. Vi får helt enkelt se vad framtiden har att erbjuda.


Julklapp

Idag fick vi vår julklapp på jobbet. Vet inte vad jag ska säga... samtliga grejer som fanns i tygkassen går att förtära. Kassen är dessutom miljövänlig så det går nog att äta den också på något vis. Tack, jobbet, tack...


 

PS. Glöggen var dock väldigt uppskattad då det är samma glögg som finns att köpa under hockeymatcherna. Så när jag saknar hockeyn nu under juluppehållet ska jag ta mig en mugg.


Inte en dag försent

Idag har jag äntligen tagit kraft till mig att baka mina lussebullar, en vecka försent. Dom ser inte så mycket ut för världen, men vad gör väl det när det är smaken som räknas? Och det kan jag säga er, den satt där den skulle.


Att vara eller icke vara singel

Konversation i fikarummet mellan mig och chefen.

Jag: Så vi får hoppas att jag får lägenheten..
Chefen: Hörde jag ett vi?
Jag: Nej..
Chefen: Jo minsann, så det finns alltså en kille med i bilden?
Jag: Nej, det gör det inte..
Chefen: Sandra ska bli sambo..
Jag: Men nej, jag ska bo själv.
Chefen: De ska väl bli kul?

Han lyssnar med samma öra som vanligt.



Det har också kommit till min kännedom att det cirkulerar rykten på byn om att jag har ihop det med en hockeyspelare. Därför vill jag nu passa på att avfärda dessa rykten i möjligaste mån, då det tyvärr inte stämmer. Med betoning på tyvärr.
Jag är och förblir singel detta året ut. End of discussion.

Jag.

Vill. Till. Fjällen. Nu.

MY GOSH!!

Hemliga bloggen äro uppdaterad.

Besviken

Nu måste det fan ta och hända något innan jag vissnar och dör.


Mums!

Igår bjöd Nisse på tårta och paj på jobbet eftersom han går i pension. Inte för att jag vet vem Nisse är, men han hade gjort en väldigt god chokladtårta. Så, tack Nisse!

Fjällen

Jag vill dra till fjällen. Dock inte för att åka skidor eller snowboard som vanliga svenssons, nej nej, jag vill åka pulka, bada bubbelbad, basta, gå på after-pulka, mysa framför en brasa och spela tennis.

Drömde i natt att jag, Maggan, David och Joakim var i Åre. Medans killarna åkte skidor på dagarna åkte vi pulka, sedan möttes vi upp i bubbelpoolen på kvällen och drack öl vs. Smirnoff Ice. Därefter gick vi på afterski och hade askul. Dagen efter åkte vi hundspann och drack varm oboy på fjället.

Behöver jag säga att jag var ledsen när jordbävningen väckte mig ur min härliga dröm?


Jordbävning

Jag vaknade i natt av att hela min säng skakade, hörde glasen som stod på mitt glasbord dallra. Min första tanke var "jordbävning". Jag trodde både en och två gånger att jag drömt, så det första jag gjorde nu när jag vaknade var att kolla aftonbladet.se. Och fann det här.

Jädrans bananer.

Blev ingen snygg kille till granne, utan en medelsålders kvinna. Jag som hoppades så mycket...


Varning!

Lås dörren, stäng fönsterna och ta fram basebollträet! Thomas Quick har begärt resning. Släpper dom ut honom så går jag aldrig mer utanför dörren. För min del spelar det ingen roll om han är oskyldig, erkänner man flertalet mord man inte begått, så har man inte alla pommes på tallriken.

Hockey

Med 19 sekunder kvar av matchen kvitterade TAIF till 2-2, vilket ledde till förlängning där TAIF satte första målet och vann därför matchen. Pheew.

Har kollat våra träningstider under juluppehållet nu. Kan säga att vi mer eller mindre kommer bo i ishallen den närmsta månaden. Kanske lika bra att adressändra på en gång? Haha..

Sista hemmamatchen

Senare idag bär det av mot ishallen för att titta på årets sista hemmamatch. Det blir sittplatser och gratis glögg även denna gång, så jag är mer än nöjd.

Nu såhär innan matchstart ska jag ta en varm dusch (i förebyggande syfte mot eventuella köldskador) samt fixa lite här hemma. Känner jag mig själv rätt så hörs vi av än en gång innan det är dags för nersläpp.

Later


No deal

Då ingen av er läsare velat röja sin identitet har jag bestämt mig för att inte röja mitt utseende eller delge er någon rolig fakta om mig själv. Ska ni vara tråkiga så kan jag också vara det. Punkt slut.

Lucia

Missar man alla luciatåg live så får man leta upp ett på youtube.com istället.



Nu ska vi kompromissa lite

Det finns läsare till denna bloggen som aldrig ens sett mig (eftersom jag aldrig publicerat någon bild på mig). Men å andra sidan finns det läsare som jag inte ens vet om. Så nu tänkte jag att vi ska kompromissa lite.

Om ni skriver vilka ni är (typ namn, ålder, vart ni bor, hur ni hittade bloggen, osv) så tänker jag imorgon publicera lite rolig fakta om mig samt en bild (som är tagen idag).

Deal?

Titta vad som låg i...

...mitt skåp på jobbet idag när jag skulle gå hem:







Ett jättefint julkort från Fannie med familj.
Ser ni hur underbart söta hennes små pojkar är?
TACK så mycket Fannie-darling!

Det finaste bröllopet

Idag den 12 december 2008, klockan 16:00, sker det finaste bröllopet i mannaminne. Jag önskar brudparet, Anna och Erik, all lycka till idag och i framtiden.

Jag känner egentligen varken Anna eller Erik, men har följt Annas bloggar (det har ju blivit några stycken) sedan över ett år tillbaka och det är därigenom jag känner till detta paret. Anna har i sin blogg berättat lite av de som kommer hända  under bröllopsdagen och varje gång jag läser det får jag tårar i ögonen.

Jag har ju alltid hävdat att det inte finns någon äkta kärlek, mer än kärleken man känner till sina barn. Men jag är beredd att ändra mig. Jag har aldrig tidigare sett en kärlek så stark och äkta som kärleken mellan Anna och Erik. Jag blir gråtfärdig bara av att se dem tillsammans. De är till och med finare än Jack och Rose i Titanic, förstår ni nu?

Nu ska jag samla mig och torka tårarna..


Nervöst

Var iväg på bortamatchen igår mot Olofström. Det var en väldigt nervös match som TAIF ledde fram tills i slutminuten då OIK kvitterade till 2-2, vilket ledde till förlängning 4 mot 4, som slutade 0-0, vilket resulterade i straffar. Var man inte nervös innan så blev man det då. Ohh my God. TAIF vann straffläggningen (OIK satte inte en enda straff) och vann matchen. Det var bra, för det var det enda rättvisa resultatet. TAIF hade haft pucken mestadels av matchen och OIK fick sitt 2-2 mål väldigt billigt efter en felaktig utvsining. TAIF:s målvakt blev för övrigt lagets lirare efter matchen och det var han värd. Vilket målvaktsspel!

Snart är råttet mågat


Färjestads Per Ledin håller inte riktigt koll på ordspråket.



Sova

Är så trött att ögonlocken faller ihop vilken sekund som helst. Notera då att klockan endast är 19:10. Jag steg förvisso upp kl 04:30 imorse så helt jättekonstigt är det ju inte att man är trött. Ska upp lika tidigt imorgon så att gå och lägga sig är kanske att föredra trots allt?

Ja så får det bli. Nu ska jag göra mig iordning för sängen sen ska jag dejta John Blund tills det är dags att öppna de gröna och möta en ny ljuvlig arbetsdag. Suck.

Många viktiga beslut att fatta.

Idag har jag väldigt många viktiga beslut att fatta, som t ex vilken dag jag ska baka lussebullar, vilket nummer jag ska ha på skridskorna, och viktigast av allt, vilka färger det ska vara på mina julgranskulor. Jag känner beslutsångesten komma krypandes...

Träning nr 2

Då har man återigen förnedrat sig frivilligt i ishallen, denna gången inför självaste A-laget. Men det gick bättre idag och jag har t o m börjat lära mig stanna lite (med betoning på lite). Nu dröjer det dock aplänge innan det är dags för nästa förnedring, men då är isen vår i säkert 4 timmar, så då kan vi ta igen all förlorad tid.


Ur allt ont kommer något gott

Ännu en vecka då man tvingas stiga upp innan resten av världen vaknat. Ännu en vecka med total sömnbrist. Men, ännu en vecka närmare julledigheten.


Söndag kväll

Glöggen är värmd, egenbakade pepparkakorna framdukade, adventsljusstaken tänd och teven på. Nu ska jag mysa ner mig i soffan framför först Parlamentet sen antingen Wallander eller Sanningens ögonblick.

Var på kyrkogården tidigare ikväll och tände ett ljus för morfar som skulle fyllt år idag. Brann redan ett ljus i lyktan så satte mitt nedanför, hade dessvärre inget lock på toppen av ljuset så jag hoppas inte det välter och sätter hela kyrkogården i brand i natt.


Matchen slutade för övrigt 4-1 till TAIF.


Äntligen.

En timme senare har live-uppdateringen valt att fungera igen. 3-1 till TAIF förresten.

I teknikens underbara värld

Jag hade sett fram emot att följa höstens viktigaste match på swehockeys hemsida idag. Men vad händer 1 minut efter nersläpp? Jo, sidans live-uppdatering slutar fungera. Jag blir så jävla förbannad. Och värst av allt, dom gör ingenting åt det.

Aja, TAIF leder i alla fall med 1-0 efter första periodens slut.


Ishallen

Nästintill hela min lördag har spenderats i Dackehallen. Fick lov att åka in nya grillorna och testa isen lite. Gick bättre än förväntat måste jag säga med tanke på att det är 8 år sen sist, men vi har en lång väg kvar innan matchen*. Nu skrattar ni nog, med all rätt, men det här ska bli så kul. Jag älskar utmaningar och att lära mig åka skridskor så pass att jag klarar spela en match är nog min största utmaning hittills. Men som sagt, det ska bli riktigt kul. Detta är något jag verkligen tycker om att göra och vill lära mig.

Så för alla er som undrat över min nya hobby (intresset var ju enormt, som vanligt) så är det alltså hockey som är svaret. Jag ska lära mig åka skridskor på riktigt tills veckan efter nyår (inklusive att stanna, gills inte om man åker runt i cirklar tills jordens dragningskraft gjort sitt, utan isen ska fräsa upp när man gör hastiga inbromsningar).


Efter vår träning intog vi sittplatserna för att titta på J20 som mötte Borås. Både J20 och Borås hade tittat på oss så vi tyckte att vi kunde titta på dom. Den fanns väl en viss klasskillnad oss emellan. Men vi underhöll vi också. Matchen slutade för övrigt 7-1 till TAIF. En stackars BHC-spelare fick bäras ut på bår och åka iväg med ambulans efter en "checking-to-the-head". Aj aj aj. Hoppas det slutade väl.


*matchen = en match med eventuellt a-lagsmotstånd efter nyår

Jag har svurit.


När alla andra sitter hemma och fredagsmyser framför teven...

...gör Sandra sig iordning för jobbet ännu en natt. Det är orättvist.


Friskförklarad

Härmed friskförklarar jag mig själv. Nu är det fritt fram att gå på hockey ikväll. Kanske inte det smartaste draget efter att ha legat hemma med feber, men har man sittplatser bokade och det vankas gratis glögg så kan man helt enkelt inte sitta hemma och uggla.


Jag ser det snöar...


Mitt vardagsrumsfönster kl 11:45.

Ni kvinnor snackar om att föda barn..

..men det är ingenting emot när jag är sjuk.

Har haft det på känn sedan i söndags kväll, men trodde inte det skulle bryta ut eftersom jag vilat och tagit Ipren lite då och då och känt mig rätt kry. Men, det gjorde det. Nu sitter jag här med feber och svullen hals. Har ont i varenda muskel och orkar knappt hålla ögonen öppna, trots att jag sovit från 07:30 till 16:45. Great.

Blir nog inget jobb för min del. Men imorgon ska jag på hockey. Har ju sittplatsbiljetter med gratis glögg, då kan man inte ligga hemma och vara sjuk. Så det blir kurering till tusen här hemma hela natten, för går man på hockey, så går man till jobbet.

Vad har jag gjort?

Nej, jag bara skojjar. Jag blev jättenöjd med den nya hårfärgen. Känner mig som den gamla Sandra igen. Hon utan ständig otur. Får väl se hur länge det håller i sig. Lovar att visa er min nya hårfärg, någon dag...

Nu ska jag kolla på sista avsnittet av "Håkan söker fru" på Kanal 5 som börjar alldeles stax. Det är spännande ikväll, han håller ju på att få till det nu, den där Håkan. 

Jag har bestämt mig för...

...att det är kul med förändringar.



to be continued...

I valet och kvalet

Ska jag eller ska jag inte färga håret idag?


Min osäkerhet tyder ju på att jag inte bör göra det, men samtidigt vill jag ha en förändring och den måste ske idag. Vad jag än bestämmer mig för så kommer jag ångra det. Sådan är jag. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag är världens mest veliga människa.


RSS 2.0