Idag är jag glad..

..för omväxlings skull.

Snart är det dags att klä sig varmt för att sedan bege sig ner till ishallen och kolla på kvällens hockeymatch! Jag har längtat i en hel vecka och nu är stunden snart kommen! Ikväll bjuds det dessutom på lite motstånd, nog för att TAIF ligger före Skövde i serien, men Skövde har ett bra lag så dom ska absolut inte underskattas.

Nu ska jag snyta ut 3 liter snor ur näsan sedan hitta passande kläder kvällen till ära.

Vart ska vi sova i natt?

Min natt har spenderats på soffan. Valde en hård, smal soffa framför en mjuk, bred säng och det kan nog ha varit mitt bästa val hittills denna veckan. Har sovit så gudomligt bra i natt och känner mig utvilad, har dessutom inte ont i ryggen som jag brukar få av sängen (som antagligen är för mjuk). Bra start på en förhoppningsvis bra dag.


Vilken dag..

Gud gillar inte mig och efter idag är det officiellt. Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna allt det här, men något måste det ju vara. Det har förvisso hänt helt galna saker i mitt liv de senaste veckorna också, men idag kom droppen som fick bägaren att rinna över.

Jag vill inte berätta exakt vad det är som hänt och anledningen till det är att jag skäms för mycket helt enkelt. Jag har aldrig skämts såhär mycket i hela mitt liv, inte ens när jag körde över min bästa kompis mormors blomrabatt med åkgräsklipparen när jag var liten och hon stod bredvid.

Jag vill bara sjunka igenom jorden just nu.


Vänta lite nu..

Är det "Färjan" det heter som jag kollar på nu vid 20:00 på kanal 5 eller kan det möjligtvis heta "Singel-Håkan söker fru?".
Jag blir osäker asså.

Det vibrerar...

...i golvet.

Hockeykillarna på andra våningen har fest och det spelas musik för fullt. Höstlov i all ära, men alla i huset kanske inte har sovmorgon imorgon. Definitivt inte jag. Jag stiger väl upp lagom till efterfesten.


Veckans tråkigaste dag

Söndagen äro kommen. Nyss hemkommen från ICA efter att ha handlat allt jag glömde igår och lite till. Ska försöka mig på Fannies kycklinggratäng senare idag, nu när jag lyckats ha alla ingredienserna hemma samtidigt. Om jag orkar. Har ont i andra delen av halsen idag och känner mig lite hängig. Har inte tid att bli sjuk nu, så bäst man håller sig lugn och vilar hela dagen. 

Kvällen

Kvällen började hemma hos mig, bjöd över Maggan på lite Enchiladas och till det dracks det hallonsaft. Därefter tog vi våra apostlahästar ner till centrum för att hälsa på Calle. Satt och pratade i flera timmar och hade hur trevligt som helst! Sen tog vi apostlahästarna tillbaka hem igen och nu sitter man här. Borde varit i säng för längesen, men är inte tillräckligt trött än. Kollar lite på tv nu, sen blir det film tills John Blund behagar komma...


Gårdagens shopping

Igår fick det bli en runda på stan för att köpa en ny mobilladdare då någon trampat sönder min förra (läs: troligtvis jag själv). Kunde givetvis inte låta bli att sätta sprätt på resten av kontot samtidigt.



        
  
           

första raden fr v: berlockhalsband i silver från Guldfynd, pennfack (inte mitt syfte dock) & plånbok från Monki, närbild på plånboken
andra raden fr v: anledningen till shoppingen från Elgiganten, svart lång kofta från H&M
tredje raden fr v: vinterstövlar från Wedins, grå lång kofta från H&M, svart plysch-tröja från H&M, volum' express turbo boost mascara från Maybelline

Lördag

Vaknade upp alldeles nyss efter att ha sovit i över 12 timmar, så nu är man utvilad! Dessvärre vaknade jag med väldigt ont i halsen, men det håller jag på att kurera för fullt just nu. Först en halstablett därefter en varm kopp te och jag känner mig redan bättre!

Tänkte jag skulle visa er alla mina shoppingfynd från igår senare idag. Ska bara orka ta mig upp från sängen först och fota allt...


 

Kanske blir en promenad senare idag också, beror på hur det går med kurerandet av halsen. Hade varit så skönt att komma ut i det fina vädret, idag är det ju sol från klar himmel för tusan!




bild från vår förra höstpromenad


Torsdag

Idag är första dagen denna veckan som jag inte har några tider att passa (förutom jobbet ikväll då). Så jag tänkte att jag skulle städa lägenheten (igen) därefter eventuellt gå ner till ICA och köpa det som saknas till kycklinggratängen jag ska försöka mig på i afton.

Fick förresten erbjudande om att följa med ut på fredag kväll, men tyvärr jobbar jag på ett företag som har som regel att inte betala ut löner till sina anställda förrens fyra bankdagar innan månadsskiftet, i detta fallet på tisdag, så jag får alltså bli hemma imorgon. Men är det någon som vet någon rolig hemmafest i närheten av mig så lämna en kommentar! Alla svar beaktas.

Nu ska jag ta tag i kaoset som råder i lägenheten.


Hockey

Igår var det dags för hockey för första gången på aplänge. Vann en biljett på jobbet tidigare i veckan så ville ju naturligtvis utnyttja den. Hade verkligen glömt bort hur kul det är att gå på hockey! Lätt att jag ska dit fler gånger i höst. Fanns hur mycket ögongodis som helst på isen, eller vad säger du Ida? Höhö.

Matchen i sig blev aldrig direkt spännande, efter 4 min och 8 sek ledde TAIF med 3-0. Matchen slutade 12-2 till TAIF och det kallar jag för ren utklassning. Fast en gång blev det riktigt spännande, med 2 min kvar av matchen börjar en spelare ur vardera lag bråka med varann. De tar av sig handskarna och slåss ganska mycket innan domarna lyckas sära på dem. Sen fortsatte de ute i korridoren (då båda var på väg från isen eftersom de fått matchstraff). Det är kul att kolla på, lite smålöjligt men samtidigt väldigt underhållande.


gratis är gott



 


Och så var det dags igen...

Jag SKA ha den andra lägenheten. Nu knullar grannarna under så det vibrerar i golvet.. Annat var det för två timmar sedan, då bråkade och skrek dom så man trodde dom försökte ta livet av varann. Men det hör ju till vanligheterna. Jag vet att jag borde klaga hos hyresvärden, men hey, jag ska ju ändå flytta snart. Hoppas jag.

Då kanske man flyttar snart...

Har ju glömt att berätta den stora nyheten för er. Ringde Peter tidigare idag för att höra lite om lägenheterna han håller på att bygga i centrum. Sa att jag ville göra någon sorts intresseanmälan och det gick så bra så. Tyvärr var det bara 33 andra som också gjort det, så jag var inte ute i så god tid som jag trodde. Men han tog min adress, telefonummer, personnummer och allt annat nödvändigt för att han senare ska höra av sig till mig när lägenheterna börjar bli klara så jag kan få veta om jag får en eller inte.

Nu råkar det vara så att en speciell vän till mig känner Peters lillebror som också är med och bygger lägenheterna, så jag tänkte att han kanske kan lägga in ett gott ord för mig, eller två. Ni vet, i bostadsdjungeln är alla medlen tillåtna. Jag har bestämt mig, jag ska ha en av dom lägenheterna. Och jag är envis.


Djävulens påfund

Jag är så förbannad just nu. Vet ni vad det är som gör mig så arg? PITABRÖD! Inte en endaste gång i hela mitt liv har jag lyckats behålla ett pitabröd helt medans jag lägger i fyllningen. Dom går ju sönder vid minsta beröring! Jag är så arg på pitabröd just nu att jag aldrig mer tänker äta det. Jag tror bestämt att pitabröd är djävulens påfund.

Och nej, dom är inte för gamla, dom går sönder även om dom är bakade samma dag som jag ska äta dom. Helvetes jävla pitabröd!

Aj aj aj del 2.

Dvärgen har börjat ge med sig så nu känns det bättre. Istället har jag ont i höger hand, ca 5 cm söder om tummen. Gör ont så fort jag rör handen och tycker mig se en liten svullnad (nästintill obefintlig). Jag måste ha ansträngt mig eller något annat ovanligt.


Stig-Helmer

I natt hade vi någon ny stjärna på jobbet från Adecco. Han såg ut precis som Stig-Helmer (Sällskapsresan ni vet). Samma längd, samma hållning, samma mustasch, samma glasögon, samma tänder, samma alltihop. Även mentaliteten var densamma. Det enda som saknades var tofsen på huvudet.


Aj aj aj!

Jag har så förbannat ont i mitt bäcken. Känns som det hänger en liten dvärg där som vägrar släppa taget, så jag går runt och släpar på honom, dagarna i ända. Är typ som foglossning, fast utan bebis då (såvitt jag vet). Inte för att jag någonsin haft foglossning, men jag kan ju tänka mig hur det är. Eller nåt.

Ont gör det i alla fall och om 20 min ska jag gå till jobbet. Kan det bli bättre?
Ja, det kan det.


Halloween-fest, någon?

Jag är grymt sugen att gå på halloween-fest om två veckor. Dessvärre vet jag ingen som har anordnat en sådan detta året. Men om just du känner att du vill ta det ansvaret så gör det och bjud mig så ska du se att det blir kul! Givetvis råder obligatorisk utklädnad, annars är det inte lika kul (den friheten tar jag mig att bestämma det, även om det inte är min fest).

Du kan ju lämna en kommentar om du blivit frestad av att ge dig på denna utmaningen. Om inte annat kan du ju alltid skriva en rad om du känner någon du vet ska ha fest då, jag menar, är alla utklädda så är det ju ingen som märker om jag kommer dit eller inte. Höhöhö...


Den här är till dig.


Vänta lite...

...jag ska bara försöka känna mig lite mer dissad.

Milstolpe i mitt liv

Jag låter bilderna tala sitt tydliga språk.

 
(click to enlarge)


Ibland måste man..

Imorgon ska jag stiga upp tidigt (läs: 08:30) för att hinna göra lite nytta innan jobbet, i detta fallet diska. Jag har ätit min middag med plastgafflar de senaste tre dagarna då ordinarie gafflar är bland smutsdisken. Nu börjar det dessvärre tryta bland plastgafflarna as well, så jag får helt enkelt ta mig i kragen och diska upp allt imorgon.

Do you save the lapdance for Christer Sjögren?

Är det bara jag som tycker att det låter som om Jessica Andersson sjunger "and I'm saving the lapdance for you" i reklamen om Christer Sjögrens 40 artistår-turné?


Fuck Blogawards

Det hetaste samtalsämnet just nu runtom i alla bloggar är ju VeckoRevyns stundande Blogawards. Medans alla modebloggare runtom i landet har panik över vilken trasa dom ska göra entré i sitter jag fortfarande och väntar på min inbjudan.

Gästlistan finns nu att skåda på VeckoRevyns hemsida. Jag har kollat 3 gånger, men mitt namn finns fortfarande inte på listan. Hur mycket jag än försöker förstå så går det inte, hur i helvete kunde dom glömma mig?

Fuck Blogawards!

Vem är tjuven?

När jag kom till jobbet igår märkte jag att någon tagit mina jobbarskor. Hey, vem vill låna mina illaluktande, halv söndriga jobbarskor? Någon ville det. Jag gick direkt till Lola och beklagade mig, varpå hon gav mig ett par nya. Senare på eftermiddagen ser jag att tjuven lämnat tillbaka mina skor på min plats efter "lånet". Men jag använder hellre mina nya. Jag delar då inte tåbira med någon.


Igår kändes allt lite bättre. För er som undrar vad det är som har hänt så kan jag inte säga sådär jättemycket om det pga att det inte handlar om mig. Men när någon i min närhet inte mår bra, så mår jag automatiskt inte heller bra, så på den vägen är det. Men just nu känns allt lite bättre så oroa er inte över mig :)


Jag inte bara vill, jag måste och behöver också

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag vill flytta. Jag inte bara vill, jag måste och framför allt, jag behöver flytta. Den här lägenheten tog mig ifrån livet på landet och det är jag tacksam för, men jag behöver något annat. Men varför då? frågar sig säkert många. Jo, för att mina grannar knullar 3 gånger om dagen, varje dag 7 dagar i veckan, 52 veckor varje år. Sen att det är ett ofräscht boende överhuvudtaget gör bara saken ännu värre.

Den som sa att det inte är populärt att bo i den här hålan ljög. För det finns tamejfan inte en enda ledig lägenhet så långt ögat kan nå.


Orkar inte

Som jag skrivit tidigare så händer det så sjukt mycket jobbiga saker nu att jag inte ens orkar ta in allt. Vill bara att allt ska vara som vanligt igen, men det kommer aldrig bli som vanligt något mer.

Vart finns Gud i allt det här? Vart är den skäggiga gubben som sitter på ett moln som man ber till i sina allra desperataste stunder? Han har hållt sig borta alltför länge nu...


Tisdag

Har precis kommit hem efter att ha fikat och skvallrat lite på hyllan med Maggan. Passade även på att uträtta en del "ärenden" också, dvs fixa tid hos frisören för klippning och slingning samt skaffa kabel-tv. Så nu i veckan ska någon gubbe komma hit och fixa så att även jag kan hänga med i alla serierdiskussioner som råder i bekantskapskretsen. Nu blir det till att börja städa så han kan komma in igenom dörren utan att få dåndimpen.

Om två timmar börjar jag jobba, det ska bli så gräsligt roligt. Not.

Hur kunde det bli såhär?

Privata bloggen är uppdaterad.


För mycket

Om en timme ska jag iväg till jobbet. Vill verkligen inte dit idag, det är för mycket annat att tänka på just nu. Har hänt väldigt mycket på kort tid som har varit svårt att ta in, så just nu känner jag mig helt slut. Det får bara inte hända mer saker nu för jag orkar inte det, det har blivit för mycket.



Hur kunde vi missa det?

Citatet

"Jag är så jävla trött på att dom ska bygga om hela jävla tiden. Va fan, dom gör ju inget annat. Allt ska alltid ändras. Men visst... det blir ju rätt bra faktiskt"
- Pappa om ombyggnationen av vägar och parkeringsplatser i centrala Växjö

Nackdelarna

Det finns tyvärr nackdelar med att förfesta ensam också.

Man blir:

- sentimental och känner sig ensammast i världen
- patetisk, finns det någon mer än jag som dricker vin själv?
- pratsugen, mestadels för att man inte har någon att prata med
- för full, då det inte finns någon som säger till när man börjat bli odräglig


Än är jag inte där, thank God. Men nu ska jag öppna en vinare och se vart det leder.

Fördelarna

Det finns ju faktiskt lite fördelar med att förfesta själv.

Man får:

- bestämma musik helt själv
- spela samma låt om och om igen utan att någon (förutom grannarna) klagar
- dansa precis hur fult man vill utan att någon skrattar
- sjunga fult utan att någon klagar

Förfest med mig själv

Ikväll ska jag ha värsta förfesten. Med mig själv. Helt ensam. Men det går det också, i brist på annat. Mitt sällskap ikväll är iväg till kl 22 och först då kan jag möta upp henne för lite rajraj. Så tills dess är det alltså förfest med mig själv som gäller. Blir säkert jättekul. Teven, jag och en bag-in-box. Kan ju inte bli annat än...sorgligt.


Lördag

Idag är det lördag för den som missat det. Jag vaknade upp helt utvilad imorse vilket var gräsligt skönt. Stack in till centrum med systern min för att hitta någon trasa att ha på mig kvällen till ära, men hittade som vanligt endast svarta kläder trots att jag verkligen försökte hitta något med färg...typ grått (HAHA!). Skulle egentligen in till glasbanken en runda men tog lite för lång tid på mig i omklädningsrummet, så vi hann aldrig det. Köpte dock groggvirke på ICA Maxi samt att jag har en vinare på kylning, så helt tomhänt blr man inte.


Ses i dimman!

Fredag

Thank God it's friday. 7 timmars arbete kvar, sen är det helg.


Aj aj aj!

Jag har knappt några ögon kvar efter att igår ha petat och petat och petat för att få ur linserna på kvällen. Tills sist, efter många om och men fick jag ut dem, kvar fanns två kratrar där mina ögon en gång satt. Men jag ger mig inte, imorgon ska dom in igen och jag ska vänja mig vid att se igen.

Tröstäter

Åt alldeles nyss en kexchoklad som förrätt, som huvudrätt serveras chokladpudding med mandariner och till efterrätt blir det Tutti Frutti-godis. Idag (likt årets alla andra 364 dagar) tycker jag synd om mig själv och då är det tillåtet att tröstäta. Och på frågan om varför jag tröstäter så är svaret vet ej. Jag kanske har en anledning att tröstäta, kanske inte. Därför gör jag det för säkerhets skull.


Ain't no glasögonorm anymore

När ingen annan såg, då såg jag. Typ. Jag har ju haft glasögon i cirkus 10 år, men endast använt dom när ingen annan ser (för på mig är det så fuuult). Så när alla andra såg, såg inte jag, och vice versa. Men nu, nu ser jag igen, Idag har jag skaffat linser på prov i en månad och det känns fantastiskt. Jag kan ju för tusan se allt! Nu behöver jag inte skämmas i biosalongen längre, inte heller när jag försöker se cool ut i min bil vid rödljusen. Those days are long gone. Jag är nu inte längre någon glasögonorm utan en linslus (mohahahaha, där fick jag till det).


Saknar motivation

Idag har jag ingen motivation whatsoever att gå till jobbet. Det är inte mänskligt att stiga upp kl 04:30 för att jobba.

Jag erkänner

Jag har försökt att förneka det, men det går inte längre. Jag är förtjust i dig. Då var det officiellt.


Mina hjärnhalvor och jag

My brain is divided into two parts, left and right. In the left there's nothing right and in the right there's nothing left.

Jag ser sjuk ut

Konversation mellan mig och en jobbarkompis.

Fadi: Hej Sandra!
Jag: Hej..
Fadi: Är du förkyld?
Jag: Nej..
Fadi: Inte? Du ser sjuk ut.
Jag: Ehh...tack...!

För övrigt trevligt att han väljer att prata med mig igen efter månader av tystnad.


1 år



non capisco,
Addio
Riccardo Campogiani


...

Är det värt det?

Orka..


HAHAHA!

Det är skön...t...


När man tror att allt är förlorat..

Fortsättningen finns att läsa om i den hemliga bloggen.

För dig som önskar användarnamn och lösenord till den hemliga bloggen krävs endast ditt önskemål i mailform till [email protected] ingen motivering eller liknande krävs.

Outfit saknas

Klockan är just nu nånting mitt i natten och jag har p a n i k. Vad fan ska jag ha på mig imorgon? Jag kollade igenom garderoben innan och fann ingenting som jag skulle kunna känna mig bekväm i. Förra gången jag var ute var jag helsvart så det känns fel att vara det denna gången också, om än med andra kläder. Jag har shoppat 2 dagar i rad nu plus förra helgen men inte fan har det hjälpt. Klockan blir bara senare och senare medans paniken bara växer. Jag får nog ta och lägga mig snarast så jag orkar upp imorgon innan alla affärerna stänger. Har jag tur hittar jag en trasa att skyla överkroppen med, om inte får jag gå naken. Kan ju funka det också...


Fredag kväll..

..and I need a DRINK!

Nu ska jag fortsätta att njuta av min långhelg med en kall drink och Hipp Hipp [paw rihk-titt] på dvd.

Shopping

Idag har jag varit igång sen kl 04:45. Shopping har stått på schemat och jag kan konstatera att jag gjort några fynd nu när jag kollat igenom mina kassar. Lägger eventuellt in någon på bild på alla fynden senare, just nu orkar jag faktiskt inte. Nu ska jag varva ner med en massa mat, godis och efterlängad Coca-Cola som jag inte druckit på eeevigheter samt någon av alla 8 filmer jag köpte idag.

Jag vann!

Idag köpte jag en trisslott på Pressbyrån och vann 25 kr x 2 (alltså 50 kr för den som inte orkar räkna). Löste in den direkt och expediten frågade om jag ville ha två nya, egentligen hade jag tänkt ta pengarna, men av bara farten tog jag två nya lotter. Skrapade dom precis och vann tamejfan 25 kr x 2 på båda två (alltså 100 kr sammanlagt). Jag är lite orolig just nu, tur i spel betyder väl otur i kärlek? Att det alltid ska finnas en jäkla hake.
 


Skåneland

Somnade i Tingsryd tidigare i morse och vaknade för en stund sen nere i Skåne. Märkligt det där.. I vilket fall som helst serveras det lunch (brunch?) nu och efter det har jag tänkt göra stan.

Update: Har nu inhandlat diverse alkoholhaltiga drycker till lördagens bravader samt lite annat nödvändigt ont. Imorgon blir det shopping all day long och hittar jag något riktigt fint så lovar jag att dokumentera det med bild i bloggen.


Sagt och gjort

Nu sitter jag här hemma hos mamma och bränner lite skivor i väntan på middag. Ska bli gott med lite mat. Höhöhö.. 


Återfunnet

Mitt minneskort som igår var spårlöst försvunnet har återigen kommit till rätta. Vet ni vart det låg? I min kameraväska. Jag är för smart för mig själv.

Gratis är gott

Nu ska jag snart bege mig ut mot storskogen till min mamma och bränna en skiva till fredagens bravader samt fylla på min mp3. Tänkte åka lagom tills hon ska servera middag så jag också kan äta lite, höhö. Gratis är ju som bekant gott och har man en chans att bli bjuden på middag så ska man ju absolut ta den.


RSS 2.0